Oprichters

Altena4De oprichters van Misión Timoteo zijn de Nederlanders Dick en Therèse Altena die zich door God geroepen voelden om naar Bolivia te gaan.Dick werkte als chef-kok, Therèse had een eigen PR bureau. Nadat Dick zijn baan was kwijtgeraakt, leek het een goed idee om samen de zaak van Therèse uit te breiden. Ze waren niet zo heel jong meer, dus misschien konden ze na een paar jaar van hun pensioen gaan genieten en lekker gaan reizen….

Maar het liep anders. Ze bleven een sterke overtuiging houden dat God hen wilde gaan gebruiken om iets voor kinderen te doen. Op een dag las Dick in de bijbel iets wat bij hem insloeg als een bom:

“Hoe lieflijk zijn op de bergen de voeten van de vreugdebode, die vrede aankondigt, die u de goede boodschap brengt, die heil verkondigt, die tot Sion spreekt: Uw God is Koning”.(Jesaja 52 vers 7 NBG 1951)

Deze tekst gaf bij hen uiteindelijk de doorslag om te vertrekken naar Bolivia.

Dick en Therèse hebben vier volwassen dochters, die in Nederland, België en de Verenigde Staten wonen.

In augustus 2018 werd bij Dick alvleesklierkanker geconstateerd. Dick en Therese waren op dat moment bij hun dochters in Amerika. Dick werd al snel erg ziek en overleed op 5 januari 2019. Een groot gemis voor Mision Timoteo! Therese zet het werk voort in Bolivia, met hulp van haar dochter Miranda die vanuit Amerika helpt zoveel ze kan.

Ze doet het werk in Bolivia natuurlijk niet alleen. Misión Timoteo is uitgegroeid tot een flink project met verschillende takken waarbij veel Bolivianen betrokken zijn, dat werk biedt aan meer dan 50 mensen.

Misión Timoteo heeft een bestuur in Nederland en medewerkers voor de PR, website en nieuwsbrief. Hun namen vindt u onder ‘contact’. Alle Nederlandse medewerkers zijn vrijwilligers.