Wie zijn wij?

Engelstalige video

Misión Timoteo is een niet regeringsgebonden stichting (NGO) in Bolivia, die erkend is door de Boliviaanse overheid. De stichting werd in 1992 opgericht door de Nederlandse zendelingen Dick en Therèse Altena. Misión Timoteo ontfermt zich over kansarme kinderen. Hierbij moeten we denken aan kinderen die bij hun ouders in de gevangenis wonen, straatkinderen, (vaak verslaafd), kinderen die door hun ouders verlaten of die wees geworden zijn.

Nieuwe BusRedil kids bus.
Hierin worden de kinderen, die naar school gaan, gebracht en gehaald. De bus kon aangeschaft worden dankzij de inspanning van de Rotaryclub Bennekom.

Wat beheert de stichting?
In de stad Santa Cruz: een kinderhuis, een kinderdagverblijf, een kleuterschool, een cafetaria om inkomsten te genereren en jongeren werkervaring op te laten doen. In het dorp Portachuelo: een therapeutisch centrum met: een tienerhuis en een boerderij. Meer informatie hierover vindt u onder ‘Wat doen wij?’.

De visie

De visie is: kinderen en jonge mensen de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen als waardevolle leden van de maatschappij met als basis de liefde voor de medemens, een liefde die van God de Vader komt. We baseren ons op het reddende en bevrijdende werk van Jezus Christus. Het doel is niet alleen het overdragen van geestelijke waarden, maar juist hier op praktische wijze uiting aan te geven.